Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

SanTas

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Sander via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 30-01-2015 Laatste daagjes ... (3)
  • 26-01-2015 Australia Day (2)
  • 22-01-2015 Margaret River (2)
  • 17-01-2015 Dag 15 - Halls Gap (6)
  • 16-01-2015 Dag 14 - Halls Gap (2)

Statistieken

Dit dagboek is 9803 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 148   Aantal reacties 1   Sydney, Australië
a A

Sydney - dag 2

4-1-2015:
Tring tring this is your wake-up call. It's seven am.
Zo de wekker gaat nog eerder dan een normale werkdag. Vandaag gaan we fietsen in Manly. Dit is door onze reisorganisator van 10:00 tot 12:00 uur geboekt. Maar om in Manly te komen moeten we een half uurtje varen met de ferry en dan moeten we met de bus ook nog bij de wharf (werf) zien te komen. Aangezien onze straat door werkzaamheden is afgesloten bevinden de busstops ergens anders met andere tijden Dus ff een wandelingtje maken om bij de juiste bushalte te komen. De ferry vertrekt om 09:00 uur naar Manly.
Op tijd vertrokken. Een mooi uitzicht vanaf de ferry op de Habour Brigde en het Operea House. Na een half uurtje bereiken we het vaste land van Manly en met de zeebenen van Natas is alles goed gegaan. Deze keer geen vervelende ervaring van over de reling hangen.
Al snel hadden we de bike-rent gevonden. Na een papierenadministratie zijn we vertrokken. De oranje en gele route leiden ons langs mooie locaties, zoals Sydney Harbour National park met mooie rotspartijen. Ook een ritje langs Manly Beach konden we niet overslaan. Af en toe een heuveltje op (zeg maar gerust een hele steile berg ;-)) ging het fietsen goed. Het probleem zat het meer in de mensen om ons heen. Zij moesten goed uitkijken voor onze acties. Tja het rijden aan de linkerkant van de weg geeft soms wat problemen. Na 2 uur waren we terug bij de bike-rent. We hebben onze fietsen ingeleverd en even lekker uitgepufd en gepicknickd op Manly Beach. Erg zanderig en zwemmen kan je daar niet vanwege een te sterke onderstroom. San is nog wel in het water geweest, maar had inderdaad veel moeite met zwemmen.

Rond half 4 zaten we terug op de ferry naar Sydney. Na een drankje bij het Opera House zijn we via de Royal Botanic Gardens terug gewandeld naar de busstation. De dag hebben we afgesloten met een laatste bezoekje aan het centrum.

Morgen start onze autoreis richting Hunter Valley/Blue Mountains. Tot de volgende keer.

@ Conny: de eerste starbucks-mok is binnen.
@ Petra: misschien wil het niet weten, maar we hebben je blauwe bussie gespot ;-)
@ iedereen: ik heb de foto's nog niet kunnen oploaden van onze fototoestel maar om alvast een indruk te geven hebben we wat foto gefotografeerd met ons mobieleke vanaf onze camera. Deze zijn niet zo mooi, maar zo krijgen jullie wel een beetje een indruk van onze reis

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Foto's bij verslag (1)

• Manly beach

Ga naar het overzicht

Reacties (1)

5 januari 2015 19:18 | Door: Petra

Hoi Sander en Natascha,

Jullie zijn toch wel voor dat blauwe busje gaan liggen he? We gaan er nu vanuit dat jullie dat mee terugnemen naar Nederland!
Heel veel plezier nog en groetjes van ons allemaal.